2012-01-30 17:31:35• hírek • Szatmar.ro

Szatmári nem jutott az első százba Legnanóban

Nem a várt eredménnyel ért véget az olaszországi Legnanóban hétvégén megrendezett Világkupa-viadal a Szatmárnémeti Sportklub férfi párbajtőrözői számára: egyikőjük sem tudott bejutni a legjobb 64 közé. Az vélhetően kevéssé vigasztalja őket, hogy az aktuális világ és Európa-bajnok is leégett.

Nagy reményekkel utazott el Olaszországban a Csiszár Ferenc vezette delegáció, mivel Adrian Pop és Radu Andrei a tavaly a legjobb 16 közé jutottak. Ezzel szemben idén mind a négyen továbbjutottak a csoportjukból, a 64-ben azonban egyikük sem tudott bekerülni: Pop a 114., Adrian Szilágyi a 126., Árkosi Bertalan a 146., Andrei pedig a 149. helyen zárt.

„Sajnos gyengén szerepeltek a fiúk. Ahhoz képest, hogy Pop és Andrei a tavaly a legjobb 16 közé jutottak, most a 32 közé kerülés lett volna egy elfogadható eredmény részükről", értékelt csalódottan Csiszár Ferenc. „Az is igaz, hogy kiszámíthatatlan volt ez a Világkupa, és nagyobb sztárok is leszerepeltek", tette hozzá.

Szó mi szó, sem az aktuális világ és sem az aktuális Európa-bajnok nem teszi ki az ablakba a legnanoi eredményét: Paolo Pizzo és Jörg Fiedler sem tudott bejutni a legjobb 32 közé.

Ilyen körülmények közepette a 242 párbajtőrözőt felsorakoztató versenyt az ukrán Dmitrij Karucsenko nyerte, a francia Ulrich Robeiri előtt, a két harmadik helyet a lengyel Radoszlaw Zawrotniak és a francia Yannick Borel szerezte meg. A nyolcas döntőbe bejutott Boczkó Gábor is, a világranglistán 13. helyen álló  magyarországi párbajtőröző a hatodik lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: